Stuck with generic, mass-produced trinkets?

Unique people deserve something meaningful.

We hand-forges custom pieces that tell your story and connect you to history.

Don't get lost

Wicca: Din guide till det gamla hantverket. En bloggartikel om Wicca och dess övertygelser och metoder.

Observera att denna bloggartikel är skriven på engelska, och sedan översatt till svenska med Shopifys egna automatiska verktyg. Det gör att texten kan vara svår att förstå i denna översättning. Om du vill läsa originalinlägget istället finns den här

4 minuters läsning

Introduktion

Wicca organiserades först formellt på 1940- och 1950-talen när Gerald Gardner och andra bildade vad som skulle bli dagens wiccatraditioner. Nuförtiden finns det många vägar till Wiccan-andlighet – från old school covens till ensamma utövare som följer sin gåtfulla väg – men alla utövar de ritualer som hyllar jordens cykler, använder trollformler och besvärjelser för att åstadkomma förändring i sina liv och betraktar sig själva. del av en större gemenskap av likasinnade som delar sin tro.

Wicca är en oerhört mångfaldig religion, men den delar några grundläggande principer

Wicca är en polyteistisk, naturbaserad religion som hedrar både manliga och kvinnliga gudomligheter. Wiccans tror på livets helighet och hedrar det gudomliga i allt levande. De använder magi för att manifestera positiv förändring i sina liv och världen omkring dem.

Wiccans bygger ritualer kring naturens cykler och årstiderna, inklusive nymånen och fullmånen. Wiccans följer också "Årets hjul", som är en cykel som följer naturens faser. Den är uppdelad i åtta segment, var och en uppkallad efter en betydande helgdag i häxornas kalender: Yule, Imbolc, Ostara, Beltane, Litha, Lammas, Mabon och Samhain.

Varje segment representerar en annan tid på året på norra halvklotet. Hjulet börjar vid jul med vintersolståndet och slutar med Samhain i slutet av hösten. Hjulet kallas också för "Den stora cirkeln", eftersom det består av åtta mindre cykler inom sig själv (varje segment har ett namn).

Magi är en integrerad del av Wiccas övertygelser och läror

Magi är en integrerad del av Wiccas övertygelser och läror. Det handlar inte bara om utövandet av trollformler, utan också ett sätt att utforska den osynliga världen.

Wiccans använder magi för att hela sig själva, sina nära och kära och andra; förbättra sina liv; hitta kärleken; förändra sina omständigheter till det bättre; utforska sina andliga sidor genom att lära sig mer om sig själva och andra; hjälpa andra att hitta lycka i livet genom positiv energi som skickas ut i världen av dem (magiskt sett); och många andra skäl också.

Det finns många missuppfattningar om Wicca

Det finns så många missuppfattningar om denna vackra, jordbaserade tro. Den första är att Wicca är en ny religion. Det är inte. Det har funnits i tusentals år – det har helt enkelt kallats andra saker längre tillbaka. För det andra, Wiccans springer inte runt med kvastar på Halloween. De flesta Wiccans är ensamma utövare och dansar inte nakna i skogen med andra medan de dyrkar djävulen (för ordens skull, vi tror inte på den kristna "djävulen"). Wiccans offrar inte djur i sina ritualer. Många wiccaner är vegetarianer eller veganer på grund av sin övertygelse om djurens rättigheter!

Wicca är inte bra eller ond, lika lite som en hammare är bra eller ond

Wicca är inte en religion av gott eller ont. Det är ett verktyg, som en hammare. Hammaren kan användas på gott och ont, men den förblir oförändrad. Wicca är ett sätt att uppnå andlig tillväxt och förståelse, och det kan användas för dessa syften oavsett om du tror att du är god eller ond (eller någonstans däremellan).

Tänk inte för mycket på vad "goda" och "onda" betyder - det är termer som slängs runt så ofta att de har förlorat sin mening helt och hållet! Fokusera istället på varför du gör som du gör: motiveras dina handlingar av medkänsla? Ger de glädje? Genom att fokusera på syfte snarare än moral kan vi bättre förstå oss själva som individer istället för att döma varandra utifrån enbart personlig övertygelse.

Slutsats

Wicca är en vacker, magisk religion som har funnits sedan urminnes tider. Den har inga strikta regler eller förordningar som andra religioner gör, så vem som helst kan utöva den! Allt du behöver göra är att tro på dig själv och dina förmågor – och lära dig hur magi fungerar genom att studera med andra som har gjort det före dig.

Tillbaka till blogg

Are you worried about losing the wisdom of past generations?

Letting historical traditions fade into obscurity.

We want to keep the fire of tradition alive through handcrafted pieces that embody ancestral knowledge and carries your history for coming generations.