Stuck with generic, mass-produced trinkets?

Unique people deserve something meaningful.

We hand-forges custom pieces that tell your story and connect you to history.

Don't get lost

5 kristaller för att förbättra din dag

Observera att denna bloggartikel är skriven på engelska, och sedan översatt till svenska med Shopifys egna automatiska verktyg. Det gör att texten kan vara svår att förstå i denna översättning. Om du vill läsa originalinlägget istället finns den här

8 minuters läsning (2 minuter om du bara läser de sammanfattande punkterna i varje avsnitt).

Introduktion

Kristaller, underbara saker som har använts i tusentals år för att öka välbefinnandet och skydda oss från negativa energier (bland annat). Känner du dig dragen till dem, men har ingen aning om var du ska börja leta efter en kristall som passar dig och dina behov?

Läs vidare för att lära dig mer om dessa 5 olika typer av kristaller: grön aventurin, ametist, rosenkvarts, citrin och tigeröga.

Lufolk hedniskt wicca-altare, för solgudens mångudinna. Med kristaller på altare

Artikeln är uppbyggd på ett sådant sätt att du kan läsa den hur du vill. Varje avsnitt innehåller både en informativ text och en sammanfattning i en lista med punktpunkter. Du kan välja att bara läsa listan, bara texten eller båda
– det är såklart upp till dig!

Kristaller är ett underbart verktyg för magi och egenvård.

 • Kristall har flera användningsområden såsom meditation, healing eller magi.
 • Kan användas för att representera gudars attribut under ritualer.
 • Kristaller har positiv energi, vilket förbättrar ditt välbefinnande.
 • Kristaller har använts i många tusen år.

Kristaller kan hjälpa dig med din vardag, de kan användas för att fokusera på en avsikt eller för att skapa ett lugnare utrymme att arbeta i. Kristaller är också ett underbart verktyg för meditation och healing. De kan hjälpa dig att känna dig mer ansluten till universum, vilket ger dig tillgång till alla aspekter av dig själv. Kristaller används också ofta i magiska ritualer, trollformler och dyrkan av olika gudar – kristallernas attribut representerar dessa gudar eller gudinnor.

Användningen av kristaller i smycken och dekorativa föremål går så långt tillbaka som antika civilisationer. Egyptierna använde till exempel lapis lazuli och turkos för att dekorera smycken – och begravde till och med sina döda med dessa material så att de kunde bära dem in i livet efter detta. Kristaller användes också av de gamla grekerna och romarna för dekorativa ändamål och som talismaner för att skydda mot ondska.

Människor har också använt kristaller för sina förmodade metafysiska egenskaper (såsom andlig tillväxt, helande) sedan urminnes tider. Många kulturer – inklusive kinesiska, indiska och indianer – trodde på de helande krafterna hos dessa stenar. Människor har alltid trott att att bära eller meditera på kristaller kan förbättra deras känslomässiga välbefinnande.

Grön Aventurin

Gröna aventurinkristaller för hedniska healers wiccaner och människor som använder dem för helande och magiska ändamål
 • Minskar stress, ångest.
 • Ökar välbefinnandet, inre harmoni.
 • Främjar kreativitet, positiva förändringar och måluppfyllelser.
 • Grön aventurin anses vara en allsidig healer, som ger positiv förvandling i ditt liv. Den har jordande och lugnande egenskaper som kan hjälpa dig att känna dig lugnare och mer avslappnad.

  Denna sten kan också hjälpa till när man hanterar stressrelaterade tillstånd som ångest eller högt blodtryck genom att uppmuntra känslor av välbefinnande
  och inre harmoni.

  Det kan hjälpa dig att locka lycka och välstånd in i ditt liv genom att stimulera hjärtchakrat (centrum för kärlek, medkänsla och vänskap). Denna kristall sägs också främja kreativitet, särskilt när man arbetar med nya idéer eller projekt.

  Stenen är ett bra val för dem som försöker uppnå ett mål eller göra positiva förändringar i sina liv. Det kan också hjälpa dig om du behöver övervinna negativa känslor som svartsjuka, ilska eller förbittring genom att göra dig mer medveten om hur dessa känslor påverkar ditt liv.

  Ametist

  ametistkristaller för hedniska healers wiccaner och människor som använder dem för helande och magiska ändamål
  • Minska negativa tankar, stress, depression och sömnlöshet.
  • Förbättrar andlig medvetenhet.
  • Hjälper dig att få kontakt med människor.

  Ametistkristallen är en mångsidig sten som hjälper till att rena sinnet och rensa det från negativa tankar. Den har lugnande och lugnande egenskaper som gör den idealisk för meditation såväl som för sömn. Ametist används i kristallläkning för att hjälpa mot sömnlöshet, depression och stress. I meditation ökar ametist andlig medvetenhet genom att öppna upp det tredje ögats chakra (mitten av din panna). Detta skapar klarhet om ens syfte på jorden, vem du verkligen är och vad du vill göra med ditt liv.

  Ametist är också känd som en "fredssten" eftersom den främjar fred mellan människor när den bärs eller hålls under meditation eller bönestunder. Den fungerar som en förstärkare som förbinder oss alla genom kärleksenergi, så om du känner dig frånkopplad från andra när som helst, placera då en ametist bredvid dig medan du mediterar eller ber så att denna kärleksfulla anslutning kan passera genom alla inblandade!

  Rosenkvarts

  rosékvartskristaller för hedniska healers wiccaner och människor som använder dem för helande och magiska ändamål
  • Ökar självkärlek, acceptans, medkänsla.
  • Minskar stress och ångest.
  • Förbättrar relationer och hjälper till med förlåtelse.
  • Hjälper till att läka gamla trauman.
  • Ger frid och harmoni i ditt liv.

  Rosenkvarts är känd som stenen som överbryggar gapet mellan hjärtat och hjärnan. Det förbättrar relationer och ger en känsla av inre frid. Rosenkvarts har använts som en helande sten i århundraden, eftersom den hjälper till med självkärlek, acceptans, medkänsla och förlåtelse.

  Det kan läka både fysiska och känslomässiga sår genom att släppa gamla trauman från din kropps energifält (aura). Den milda vibrationen av rosékvarts rensar ut ilska, förbittring och negativa känslor som kan hålla dig tillbaka i ditt liv och föra tillbaka lugn och harmoni till ditt liv. Det uppmuntrar också kärlek till sig själv och andra genom att främja självvärde, uppskattning för andra människors olikheter snarare än att fokusera på likheter mellan dem, öka empatin mot alla levande varelser inklusive djur/växter/etc.

  Citrin

  citrinkristaller för hedniska healers wiccaner och människor som använder dem för helande och magiska ändamål
  • Öka rikedom, framgång och lycka.
  • Attrahera pengar och överflöd.
  • Ger glädje i ditt liv.
  • Hjälper till med problemlösning.

  Citrinen är en sten för framgång och lycka. Den främjar överflöd, välstånd och rikedom och kallas därför ibland "Köpmansstenen". Det är en sten att bära när du vill locka till dig pengar och överflöd i alla aspekter av ditt liv. Citrinen kan förbättra humöret och främja en positiv syn på livet samt hjälpa oss alla att se på våra problem från olika vinklar så att vi kan komma på lösningar snabbare än tidigare. Citrinen hjälper dig att hitta den barnlika glädje som lätt kan gå förlorad i vuxen ålder men som vi behöver så mycket!

  Tigeröga

  Tigers ögonkristaller för hedniska healers wiccaner och människor som använder dem för helande och magiska syften
  • Skydd mot faror och negativa krafter.
  • Minska ångest, stress, depression.
  • Minska känslor av ilska eller frustration.
  • Att förbättra självkänslan.

  Tigeröga är en sten som har använts sedan urminnes tider för att skydda dig från alla möjliga faror. Det sägs ge skydd mot negativa krafter och hjälper dig att få kontroll över ditt eget liv, särskilt de negativa känslor som kan hålla dig tillbaka.

  De jordande och stabiliserande egenskaperna hos Tiger's Eye tros minska ångest, stress och depression genom att bringa klarhet i oklara situationer. Dessutom kan det hjälpa till att minska känslor av ilska eller frustration och samtidigt förbättra självkänslan.

  Prehnite

  prehnitkristaller för hedniska healers wiccaner och människor som använder dem för helande och magiska ändamål
  • Förbättrar inre kunskap och tydlighet.
  • Ökar psykiska förmågor och andlig medvetenhet.
  • Skydda dig från skada och negativitet.

  Prehnite är en inställningssten, och energin den ger kan vara ett kraftfullt verktyg för att hjälpa dig att förstå och lita på din egen intuition. Det uppmuntrar inre kunskap – visar vägen framåt till andlig tillväxt genom inställning till gudomlig energi. Prehnite är kopplat till hjärtchakrat, samt är associerat med planeten Neptunus, vilket anspelar på dess förmåga att förbättra psykiska förmågor och andlig medvetenhet.

  Prehnite är också en skyddssten, som hjälper dig att förbli säker från skada och negativitet. Den kan användas för psykiskt skydd och rengöring när du arbetar med tarot eller andra spådomsredskap. Denna kristall hjälper alla som behöver klarhet på sin resa genom livet.

  3 sätt att rengöra dina kristaller

  • Du kan rengöra dina kristaller i naturen, i direkt naturligt ljus eller med kladd.
  • Genom att rengöra dina kristaller tar du bort negativ energi och laddar dem
   med positiv energi.
  • Du bör undvika att placera dina kristaller nära eller i vatten.
  • Om du provar att kladda ska du vara försiktig på grund av röken och brandrisken.

  Det rekommenderas starkt att du rengör dina kristaller en gång i månaden genom att utsätta dem för naturliga ljuskällor, såsom månsken, så att deras energi förblir stark.

  Kristaller tros av vissa absorbera och lagra energi, både positiv och negativ. Därför tror man att regelbunden rengöring och laddning av kristaller kan hjälpa till att hålla dem "fräscha" och laddade med positiv energi, vilket i sin tur kan bidra till att förbättra deras effektivitet i meditation, healing och magi.

  Att exponera kristaller för naturliga ljuskällor tros hjälpa till att rena dem från alla negativa energier de kan ha absorberat och ladda upp dem med positiv energi. Rengör dina stenar genom att placera dem utanför under en fullmåne. Vissa tycker också om att låta sina kristaller få lite tid i solljuset och lämnar därför sina kristaller ute en hel natt och dag.

  Om du vill rena dina kristaller ute i naturen är det bäst att göra det där de inte kommer att utsättas för regn. Eftersom vatten kan skada vissa typer av kristaller med tiden – antingen genom att korrodera dem eller orsaka sprickor som försvagar deras struktur – är det viktigt för dina stenars välbefinnande att du vidtar denna försiktighetsåtgärd. Du kan även dina kristaller inuti, på en fönsterbräda, där de står i direkt mån- eller solljus.

  Om du letar efter ett mer traditionellt sätt att rengöra dina kristaller finns det en enkel process som fungerar bra. Du kanske har hört talas om det förut - det kallas smetning och innebär att man bränner vissa örter för att släppa ut röken. Röken används sedan för att rena allt i rummet, inklusive eventuell negativ energi som kan finnas kvar. Smetning är mycket lätt att göra och kan göras med antingen torkade örter eller färska. Det är viktigt att vara försiktig när du använder kladd för att rengöra kristaller, eftersom röken kan vara irriterande för ögon och andningsorgan. Se till att använda kladdstiftet i ett välventilerat utrymme och undvik att andas in röken.

  Slutsats

  Dessa är bara några av de många kristaller och mineraler som används i healing, andlig tillväxt eller magiska trollformler och ritualer. Det finns många fler än den här listan kan täcka så det är upp till dig vilken/vilka som resonerar med dig mest! Vi hoppas att den här guiden har gett insikt i några av deras egenskaper och användningsområden så att om du någonsin känner dig dragen till en av dessa stenar, gå vidare och skaffa dig några!

  Om du tyckte att den här artikeln var användbar och vill att vi skriver om fler kristaller och deras egenskaper, låt oss veta det i kommentarsfältet nedan.

  Tillbaka till blogg

  Are you worried about losing the wisdom of past generations?

  Letting historical traditions fade into obscurity.

  We want to keep the fire of tradition alive through handcrafted pieces that embody ancestral knowledge and carries your history for coming generations.