Stuck with generic, mass-produced trinkets?

Unique people deserve something meaningful.

We hand-forges custom pieces that tell your story and connect you to history.

Don't get lost

7 tecken på att du är en häxa som gömmer sig fullt synlig

Observera att denna bloggartikel är skriven på engelska, och sedan översatt till svenska med Shopifys egna automatiska verktyg. Det gör att texten kan vara svår att förstå i denna översättning. Om du vill läsa originalinlägget istället finns den här

5 minuters läsning

Introduktion

Undrar du om du är en häxa? Nej, inte som den som bor i ett pepparkakshus och flyger runt på en kvast. Vi menar den sortens häxa som helt enkelt ser världen genom sin egen unika lins, som har ett öga för detaljer och kan lägga märke till kraft, både magisk och vardaglig.

Du kanske blir förvånad över att höra att det faktiskt finns några tecken på att du är medlem i detta gamla hantverk. Dessa inkluderar spänning över nya månar, att hitta tröst att chilla i cirklar och göra frekventa resor till hantverksbutiken. Men det slutar inte där. Ta en titt på den här listan med 7 tecken på att du verkligen har magiska krafter och se om något av dessa tecken är sant för dig:

1. Du älskar kristaller och ädelstenar

Har du någonsin funnit dig attraherad av kristaller och ädelstenar? Har du en samling av dem, eller kommer du på att du regelbundet köper nya? Om så är fallet, kan du vara en häxa som gömmer sig i sikte.

Häxor är kända för att använda kristaller och ädelstenar som en del av sina ritualer – de kan hjälpa till att kanalisera energi och visa positiva resultat. Så om du tittar på det där ametisthalsbandet med längtan eller funderar på att starta en egen kollektion, ta det som ett tecken på att det händer mer under ytan än vad man ser!

2. Du har alltid en pentacle på dig

Om du bär runt på en pentacle-symbol, eller om du alltid bär ett pentacle-halsband, är det dags att inse fakta: du kanske bara är en häxa. Oroa dig inte! Det är inte så stor sak! Det är dags att komma ut och vara stolt över vem du är – och sedan använda dina krafter till GOTT.

Pentakler är symboler för skydd och balans. De representerar jordenergi och är förknippade med välstånd och lycka. De används också ofta av häxor som ett yttre uttryck för deras övertygelse - men även om du inte är en häxa själv är det ganska lätt att plocka upp lite av magin med att bära en pentakel runt halsen eller hänga den på väggen .

3. Du pratar alltid om månen

Vi älskar alla månen, eller hur? Men om du ständigt pratar om det, och hur vackert det är, och hur mycket du älskar att titta på det, så kanske du är en häxa. Månen är en symbol för vår inre gudinna - det är därför den är så viktig för oss. Vi kan dra från månens energi för att manifestera våra drömmar, eller så kan vi använda den som ett verktyg för att hjälpa oss att få kontakt med vår intuition. Månens faser är en viktig del av många ritualer, så om du alltid pratar om vilken fas den är i, eller vad hon gör där uppe på himlen, så kanske du borde överväga att gå med i en coven.

 

Jormungandr nordisk mytologi hednisk häxa wicca hänge

Du kan hitta handsmidda smycken för häxor och hedningar,
gjord med kärlek och magi , i vår webbshop.

4. Du tycker om att läsa tarotkort eller astrologidiagram för skojs skull, även om ingen någonsin ber dig att göra det

— Det är bara något som händer när folk kommer över för att besöka ditt hem eller kontor som egentligen inte är nödvändigt men på något sätt verkar det vara oförskämt att inte erbjuda sådan information ändå! Du kanske tror att det här är ett exempel på att du är en bra värd, men det är faktiskt ett tecken på att du är en häxa, maskerad som en vanlig människa.

Som vi alla vet älskar häxor att läsa tarotkort och astrologidiagram lika mycket som de älskar att äta kanelkaniner, så om den här aktiviteten får dig att känna dig hemma och glad, finns det en ganska god chans att du är en häxa till kärnan.

5. Du känner en speciell koppling till jorden och elementen

Om du känner en speciell koppling till naturen – oavsett om det är för att du älskar naturdokumentärer eller för att du inte kan låta bli att lägga märke till att allt i naturen har ett syfte – kan du vara en häxa utan att inse det. Om du blir entusiastisk över trädgårdsarbete eller alltid letar efter nya sätt att använda örter i din matlagning, kan det bero på att du är mer inställd på dessa saker än andra i din närhet.

Häxor har en djup koppling till naturen, och det inkluderar djur, växter och till och med stenar. Detta kan visa sig som en affinitet för trädgårdsarbete eller till och med bara en kärlek till att vara ute, men det kan också vara mer subtilt än så. Om du känner att du känner dig särskilt kopplad till elementen - vinden, regnet, jorden, elden - kan du få häxiga vibbar som rinner genom dina ådror!

6. Du har en affinitet för djur och de verkar känna likadant för dig.

Häxor handlar om att fira naturen, och vi avgudar våra lurviga vänner. Vi pratar inte bara om katter och hundar – vi menar fåglar, fiskar, ödlor och allt däremellan! Om du inte kan gå en dag utan att se en fågel ut genom ditt fönster eller se din hund jaga efter svansen, då är din vittighet tydlig och synlig för alla: Du bara älskar djur så mycket att du inte ens inser det!

Faktum är att alla häxor har en inneboende koppling till naturen – inte bara som en del av deras andlighet utan också som en del av deras vardag. Om du känner att du känner dig mer sammankopplad med naturen än de flesta människor runt omkring dig eller om det verkar som att djur dras mot dig mer än vad vanliga människor gör? Ingen annan beskrivning skulle kunna beskriva dig bättre än "häxa".

7. Du känner att det saknas något i ditt liv men du är inte helt säker på vad det är... eller vem det är... men du tror att det kanske har med katter att göra?

Om du kommer på dig själv att tänka "Det här djuret är så sött" varje gång du ser en hund eller katt, är det förmodligen mer än bara en slump. De kan till och med dyka upp i ditt liv vid tillfällen när du behöver dem som mest, som när din bil går sönder eller när din hyresvärd är en idiot och inte kommer att fixa något. Det är möjligt att dessa djur faktiskt är bekanta – andar som hjälper dig att besvärja dig och utföra andra magiska handlingar.

Djur kan känna magi på ett sätt som människor inte kan, så om ditt husdjur verkar gilla dig mer än andra människor kan det bero på att han eller hon känner något speciellt med dig.

Slutsats

Titta, du kan rationalisera allt du vill. Du kan övertyga dig själv om att din affinitet för katter, färgen svart, siffran tre och onlineshopping av mörka akademiska kläder inte har något att göra med att du är en häxa. Men vi vet båda sanningen: Du är en häxa i ordets alla bemärkelser. Men oroa dig inte. Det här är inget problem. Bara omfamna dina krafter och njut av trollformler som gör livet bättre för alla runt omkring dig. Det är dags att komma ut ur kvastskåpet!

 

Wicca häxor och hedniska troll korsar järnsmycken antik magi Wiccan häxor örhängen hedniska antika magiska orm örhängen
Om du letar efter smycken som hjälper dig att uttrycka dina nya häxiga vibbar, kan jag varmt rekommendera vår kollektion "For pagans " som du kan hitta här.
Tillbaka till blogg

Are you worried about losing the wisdom of past generations?

Letting historical traditions fade into obscurity.

We want to keep the fire of tradition alive through handcrafted pieces that embody ancestral knowledge and carries your history for coming generations.