Stuck with generic, mass-produced trinkets?

Unique people deserve something meaningful.

We hand-forges custom pieces that tell your story and connect you to history.

Don't get lost

Familjen Lufolk: Jag är Philip

Observera att denna bloggartikel är skriven på engelska, och sedan översatt till svenska med Shopifys egna automatiska verktyg. Det gör att texten kan vara svår att förstå i denna översättning. Om du vill läsa originalinlägget istället finns den här

 

Hej! Jag är Philip Lufolk, hela världens bysmed. Jag gör vad mitt namn antyder; Jag smider med eld och stål för hand, precis som generationerna av smeder före mig. Jag skapar handgjorda smycken och föremål inspirerade av vikingatiden, paganism/hedendom och nordisk mytologi.

Jag är gift med Alicia och vi har en son tillsammans: Arvid. Vi bor alla i Sverige. Min smedja ligger i en närliggande by från vårt hus där jag gör alla möjliga saker av järn, trä och läder – och jag älskar det.

Min passion för historia och mytologi har fått mig att studera dessa ämnen på djupet så att jag kan införliva deras lektioner i mitt hantverk. Mitt mål är att skapa vackra verk som kommer att hålla i generationer och inspirera kommande generationer. Du hittar många hedniska symboler på mina produkter – de är inte bara vackra; de har också betydelse!

Jag älskar att skapa saker som inte bara är vackra utan också användbara. Jag vill att mitt arbete ska vara en del av ditt hem eller ditt liv på ett sådant sätt att det blir en viktig del av din berättelse – berättelsen om dina upplevelser tillsammans med din familj och dina vänner.

Jag har tillverkat smycken sedan jag gick i gymnasiet - först som en hobby och sedan som en sidospelning medan jag jobbade heltid på ett annat jobb (för de tillfällen då smycken inte betalade räkningarna). Nu när jag har gått i pension från mitt dagliga jobb, är hantverk det som betalar våra räkningar!

Om du gillar det du ser här på min sida eller om du vill ha mer information om någon av mina produkter, vänligen maila mig på Philip@Lufolk.com eller använd kontaktformuläret på min kontaktsida . Jag svarar gärna på alla frågor du kan ha och ger mer information om alla föremål som visas på min webbplats.

Dessutom, om du älskar nordisk mytologi och vikingatidens historia (eller om du bara är intresserad av hur saker gjordes då), kolla in mer av min blogg och min YouTube-kanal !

Om du vill läsa mer om Lufolk-teamet, gå till Alicias introduktionsblogg.

Tillbaka till blogg

Are you worried about losing the wisdom of past generations?

Letting historical traditions fade into obscurity.

We want to keep the fire of tradition alive through handcrafted pieces that embody ancestral knowledge and carries your history for coming generations.