Your choice says a lot about you

Feel the warmth of the forge, we want to serve people who share your interest in handmade treasures. We are honored to welcome you!

At Lufolk, we believe in the magic of handmade treasures that tell your unique story.

When you deal directly with skilled craftsmen, you open the door to a world of personalized possibilities.

Why Choose Direct Craftsmanship:

  • Collaborative Design: Work with us to bring your ideas to life. From concept sketches to the final masterpiece, your input shapes every detail.
  • Tailored to Your Tastes: Experience the joy of owning something truly one-of-a-kind. Your preferences guide the creation process, creating a piece that reflects your style.
  • Unparalleled Expertise: Our craftsmen bring years of skill and expertise to every creation, ensuring your vision is crafted with precision.

Ready to Turn Your Dream into Reality?

Practical information

Eftersom jag skulle vilja kalla mig "hela världens bysmed" är specialbeställningar något jag älskar att göra. Jag gör allt från krokar för din DIY-vägghängare till räcken för din balkong, ett personligt tak, väggkonst till ditt hem eller en snidningsyxa i din egen valda design. Jag arbetar främst med järn men jag arbetar även med andra metaller och material som silver, koppar, mässing, trä och läder.

Hur man beställer

Använd kontaktformuläret längst ner på denna sida och beskriv vad du söker och hur jag kan hjälpa dig. Detta kommer att skickas till min e-post så tar vi det därifrån. Jag återkommer till dig så snart jag kan (normalt inom 2 dagar).

Behandlingstid

Jag ger dig en grov uppskattning av tillverkningstid vid vår första kontakt. Jag smider produkterna i den ordning som de betalas så den första uppskattningen kan variera, det är normalt i intervallet 3-6 veckor. Du är välkommen att höra av dig när som helst för att se din nuvarande status/könummer så gör jag en ny uppskattning. Om du önskar ha din beställning för ett specifikt tillfälle, vänligen meddela mig så att jag kan boka ett datum och ha det klart till vårt överenskomna datum.

När din beställning är klar kommer jag att kontakta dig och skicka bilder till dig så att du kan godkänna innan jag skickar den till dig via post.

Betalning

När vi fått alla detaljer kommer jag att ge dig en offert med ett fast pris och skicka en faktura till din mail där du kan slutföra din beställning. För beställningar upp till 500 EUR debiterar jag 100 % i förskott. För beställningar över 500 EUR kan betalningen delas upp.

Returpolicy

Kontakta mig om du funderar på att returnera. Det är möjligt att returnera varor som inte är personliga eller gjorda "bara för dig". Kontakta mig så diskuterar vi ärendet.

Kontakta mig för en specialbeställning

About us

Jag har alltid varit intresserad av de enkla sakerna i livet. När jag ser tillbaka i historien blir jag inspirerad och fascinerad av människorna som kom på alla smarta lösningar för att göra vår vardag enklare. Det är imponerande vad du kan åstadkomma med få verktyg och stor skicklighet. Första gången jag fick känslan av förundran inför hantverk var när jag som liten skapade min första träslev. Och tror att det var början: jag har sedan dess varit intresserad av att skapa. Jag började med trä. Jag höll det enkelt, täljde osv. Men med tiden ville jag göra andra saker som krävde lite andra verktyg: olika mejslar och yxor, och jag tänkte att det skulle vara fantastiskt att lära sig att göra dem på egen hand, från grunden. Så jag började läsa och lära mig mer om järnsmide. Jag visste att det skulle innebära mycket övning och tid, men hela tiden tänkte jag att om de kan göra det, då kan jag pckså.

Jag började bygga min smedja redan 2010 och ju mer tid jag tillbringade i smedjan desto mer insåg jag att det här är något jag verkligen vill göra. Efter en tid började jag lägga ut bilder på mina skapelser på sociala medier och fick bra feedback redan från början. Jag är väldigt tacksam för det och allt stöd jag fick, det har verkligen hjälpt mig att fortsätta gå igenom alla prövningar och misstag som kommer med att vara självlärd inom ett hantverk.

En härlig sak med att arbeta med dina händer som ditt primära verktyg, är att du inte är bunden till att göra vad en maskin är byggd för att göra. Det gör dig väldigt fri i ditt arbete och det är något jag har använt när jag har byggt varumärket Lufolk. Jag träffar människor över hela världen genom sociala medier med olika idéer och behov och om jag vill möta de människornas behov måste jag vara väldigt fri och flexibel i mitt arbete. Det är därför jag håller det traditionellt och arbetar med de mest grundläggande verktygen och utvecklar mina kunskaper för att bli bättre och bättre varje dag.

Min smedja ligger i Gästrike Hammarby, en liten by nära Gävle. Jag skapar smycken, verktyg och hushållsartiklar för vardagslivet, lajv och reenactment. Jag har egen produktion, men tar även emot kommissionsarbete, så om du har önskemål på egen design kan du skicka ett meddelande till mig när som helst! Jag gillar utmaningar.

Varmt välkommen att kontakta mig, eller besöka mig i min smedja på Skommarstenvägen 7. 

 

Philip@lufolk.com

072 1508954

Instagram

YouTube

 


Ready to Turn Your Dream into Reality?

Get inspired by other's unique treasures

Testimonials

Sophie, Instagram @falyriae
Having the honor of wearing the crescent moon pendant forged by Philip was truly exciting. You can easily distinguish his style from many others, by his magical touch. Behind his works, there is a lot of love, dedication, culture, and magnificent energy concentrated in her magnificent creations, and you can feel all this by wearing them. It's like being in contact with a real time shaper, I guarantee it! //Sophie, @falyriae
Anders, Ullrs Bloð

I have been working with Lufolk for a couple of years plus enjoying his craftsmanship even before that. 

Philips's creative ideas and incredible eye for detail and history, while being able to see old things in a new light are remarkable and he has never stopped to show up in the fullest integrity to his vision and passion to be of service as the village blacksmith. 

Today I’m happy and honored to be working with Philip in the creation of my URKRAFT pendants. 

If you are searching for smith work from axe and knife to pendants and finger rings customized to your personal needs and ideas I can’t recommend Philip Lufolk enough. //Anders, Ullrs Bloð