Om mig

Jag har alltid varit intresserad av de enkla sakerna i livet. När jag ser tillbaka i historien blir jag inspirerad och fascinerad av människorna som kom på alla smarta lösningar för att göra vår vardag enklare. Det är imponerande vad du kan åstadkomma med få verktyg och stor skicklighet. Första gången jag fick känslan av förundran inför hantverk var när jag som liten skapade min första träslev. Och tror att det var början: jag har sedan dess varit intresserad av att skapa. Jag började med trä. Jag höll det enkelt, täljde osv. Men med tiden ville jag göra andra saker som krävde lite andra verktyg: olika mejslar och yxor, och jag tänkte att det skulle vara fantastiskt att lära sig att göra dem på egen hand, från grunden. Så jag började läsa och lära mig mer om järnsmide. Jag visste att det skulle innebära mycket övning och tid, men hela tiden tänkte jag att om de kan göra det, då kan jag pckså.

Jag började bygga min smedja redan 2010 och ju mer tid jag tillbringade i smedjan desto mer insåg jag att det här är något jag verkligen vill göra. Efter en tid började jag lägga ut bilder på mina skapelser på sociala medier och fick bra feedback redan från början. Jag är väldigt tacksam för det och allt stöd jag fick, det har verkligen hjälpt mig att fortsätta gå igenom alla prövningar och misstag som kommer med att vara självlärd inom ett hantverk.

En härlig sak med att arbeta med dina händer som ditt primära verktyg, är att du inte är bunden till att göra vad en maskin är byggd för att göra. Det gör dig väldigt fri i ditt arbete och det är något jag har använt när jag har byggt varumärket Lufolk. Jag träffar människor över hela världen genom sociala medier med olika idéer och behov och om jag vill möta de människornas behov måste jag vara väldigt fri och flexibel i mitt arbete. Det är därför jag håller det traditionellt och arbetar med de mest grundläggande verktygen och utvecklar mina kunskaper för att bli bättre och bättre varje dag.

Min smedja ligger i Gästrike Hammarby, en liten by nära Gävle. Jag skapar smycken, verktyg och hushållsartiklar för vardagslivet, lajv och reenactment. Jag har egen produktion, men tar även emot kommissionsarbete, så om du har önskemål på egen design kan du skicka ett meddelande till mig när som helst! Jag gillar utmaningar.

Varmt välkommen att kontakta mig, eller besöka mig i min smedja på Skommarstenvägen 7. 

 

Philip@lufolk.com

072 1508954

Instagram

YouTube