Stuck with generic, mass-produced trinkets?

Unique people deserve something meaningful.

We hand-forges custom pieces that tell your story and connect you to history.

Don't get lost

Släpp lös kraften av Ostara: En Wiccansk Högtid av Förnyelse

Observera att denna bloggartikel är skriven på engelska, och sedan översatt till svenska med Shopifys egna automatiska verktyg. Det gör att texten kan vara svår att förstå i denna översättning. Om du vill läsa originalinlägget istället finns den här

3 min läsning

Introduktion

Ge dig ut på en resa av förnyelse och tillväxt när vi fördjupar oss i firandet av Ostara, även känd som vårdagjämningen. Denna Wiccas sabbat markerar vårens ankomst och naturens återuppvaknande och firas på norra halvklotet omkring den 20 mars och på södra halvklotet omkring den 22 september.

Följ med oss ​​när vi utforskar de många sätten att fira denna hedniska högtid. Från att hedra de tillhörande gudarna, dekorera ditt altare, till att utföra ritualer, vi kommer att avslöja magin och underverket i Ostara.

Vi firar vårens gudar

 • Gudinnan Eostre. Ursprunget till denna svårfångade gudinna är lite av ett mysterium, med begränsade historiska bevis för att kasta ljus över hennes dyrkan. Enligt vissa källor dyrkades Eostre av de gamla germanska stammarna som vårens, förnyelsens och fertilitetens gudinna. Erbjudanden av blommor, ägg och andra vårsymboler kan göras till Eostre. Du kan också bjuda på godis eller bakverk till hennes ära.
 • Brigid. Brigids låga brinner ljust med elementen av eld, poesi och smide. Hon är också en hyllad gudinna för våren och fertiliteten, vilket gör henne till ett passande tillägg till Ostara-firandet. Visa din kärlek till Brigid genom att bjuda på lite mjölk, smör eller andra mejeriprodukter och genom att tända ett ljus eller två till hennes ära.
 • Den gröna mannen. Denna folklig figur avbildas ofta med löv eller vinrankor som växer från hans huvud, vilket gör honom till en naturlig symbol för den naturliga världen och återfödelse. Under Ostara kan Wiccans hylla den gröna mannen genom att skapa en bild av honom på sitt altare eller införliva mycket grönt i sina dekorationer.

Skapa ett vårinspirerat altare för Ostara

Att dekorera ett altare för Ostara är ett roligt och kreativt sätt att hylla vårdagjämningen. Här är några traditionella föremål du kan använda:

 • Färska blommor. Blommor symboliserar ny tillväxt och nya början, och de lägger till en färgklick till ditt altare. Tulpaner, påskliljor, hyacinter och krokusar är populära val.
 • Ägg. Ägg representerar fertilitet, förnyelse och nystart. Dekorera ditt altare med målade eller färgade ägg eller helt enkelt vita.
 • Korgar. Korgar är en symbol för vårens överflöd, och de är en bra behållare för blommor, ägg eller andra dekorativa föremål.
 • Kaniner. Kaniner är en stapelvara i Ostara, som symboliserar fertilitet och nya början. Representera de bedårande varelserna med figurer, statyer eller andra symboler.
 • Färger. Vårens färger är gula, gröna och rosa, och du kan infoga dessa nyanser i dina altardekorationer, kläder eller ljus.
 • Ljus. Ljus är ett enkelt men effektivt sätt att sätta stämningen och skapa en varm, inbjudande atmosfär. Ljusgula eller gröna ljus för att symbolisera våren, eller rosa ljus för nystart och kärlek.

Ta med våren i dina ritualer och besvärjelser

Att fira Ostara handlar om att utnyttja vårens magi och omfamna nya början. För att delta i festligheterna ägnar sig många wiccaner åt ritualer och besvärjelser som är infunderade med teman som förnyelse, tillväxt och föryngring. Här är några sätt att få ut det mesta av denna underbara sabbat:

 • Vårstädning. Detta är den perfekta tiden att ge ditt hem och heliga utrymmen en nystart. Detta hjälper inte bara fysiskt att rensa ut röran, utan det ger dig också en chans att energiskt återställa för den nya säsongen.
 • Plantera frön. Oavsett om du planterar blommor i din trädgård eller startar ett nytt projekt i ditt liv är Ostara den perfekta tiden att börja om på nytt. Skapa trollformler eller ritualer för att förverkliga dina förhoppningar, drömmar och ambitioner.
 • Släpp gamla vanor. Säg adjö till negativa mönster och tankar som kan hålla dig tillbaka. Använd trollformler eller ritualer för att släppa taget om det som inte längre tjänar dig och ge utrymme för tillväxt.
 • Skapa en talisman. Väck din avsikt till liv med en magisk talisman. Börja med att välja material som motsvarar ditt mål, till exempel gröna stenar för välstånd. Montera dina material till en berlock, hängsmycke eller andra föremål, och genomsyra den med din avsikt genom visualisering, stavningsarbete eller annat energiarbete. Visa din talisman på ditt altare eller bär den med dig för positiv energi och en daglig påminnelse om din avsikt.

Slutsats

Ostara firar vårens ankomst och naturens återuppvaknande. Det är en tid att utnyttja vårens magi, omfamna nya början och engagera sig i ritualer och trollformler som är fyllda med teman om förnyelse, tillväxt och föryngring. Oavsett hur du väljer att fira eller hålla sabbaten önskar jag dig lycka till med omstarten som våren för med sig.

Välsignad vare!

Tillbaka till blogg

Are you worried about losing the wisdom of past generations?

Letting historical traditions fade into obscurity.

We want to keep the fire of tradition alive through handcrafted pieces that embody ancestral knowledge and carries your history for coming generations.