Bästsäljare

1 av 12

Lufolk

Vi på Lufolk erbjuder unika, handgjorda produkter som smids i smedja i Gästrike-Hammarby, Gävleborg. Våra varor är inspirerade av forntidens vikingar och deras efter äventyr. Använd våra produkter för att skapa din egen berättelse eller äventyr, precis som vikingarna gjorde.

Lägg en specialbeställning

Nyheter

1 av 12

Knivar

Dessa knivar kommer att tjäna dig väl i många år framöver. De... 

För hedningar

Föreställ dig själv i en värld av myter och legender. En värld... 

För vikingen

1 av 12

Att hålla ett gammalt hantverk vid liv

Jag brukar föreställa mig hur det var på den tiden då det fanns en smed i varje by och byborna gick till smeden när de behövde något till hushållet, kanske en krok, ett specialverktyg eller något annat de behövde. Sedan eldade smeden igång smedjan och smidde produkten efter bybornas beskrivning och behov. Jag tror att samma behov fortfarande finns men istället för att hålla mig till min egen by vill jag nå ut till hela världen och vara din "lokala smed"

Jag skulle vilja kalla mig "hela världens bysmed"

 • Varför handgjort?

  Handgjorda produkter är det mest autentiska och äkta du kan få. Det är inte bara en produkt – det är ett konstverk gjord av någon som bryr sig. Varje gång du tar på ett handgjort föremål, kommer det att påminna dig om det hårda arbete som gick åt till att göra det. Handgjorda föremål blir inte bara en del av ditt liv – de blir en del av din berättelse.

 • Varför från ett litet företag?

  När du köper från ett litet företag, stöttar du personen som tillverkade din produkt. Du visar att du värdesätter kvalitet och hantverk framför massproduktion. Du köper något som har gjorts med kärlek, omsorg och uppmärksamhet på detaljer av någon som bryr sig om resultatet av sitt arbete.

 • Varför Lufolk?

  Som hantverkare använder jag alla mina förmågor för att skapa ett vackert föremål som hyllar hantverket. Du stödjer och för vidare hantverkets historia och traditioner för kommande generationer. Jag värdesätter hantverket högt och med ditt stöd håller vi denna konst vid liv tillsammans.

1 av 3
 • "UNDERBART HANTVERK"

  Jag skickade ett meddelande till Lufolk och frågade om det var möjligt att gravera en Triskelesymbol på en ring. Han sa ja och bad om några bilder på hur jag skulle jag vilja ha det. Jag gjorde det och vi kom överens om en design, en som jag gillade och en som skulle fungera på ringen. Lufolk skickade ett meddelande till mig och visade mig ringen när den var smidd och den var så vacker. Jag fick den en och en halv vecka senare och jag kunde inte vara nöjdare med den! Underbar person att beställa från! Tack Lufolk!

 • "DET BÄSTA TROLLKORSET!"

  Mycket vacker och kvalitetsprodukt! Perfekt arbete och service av hantverkaren!! Alla dina produkter är väldigt coola och vackra! För mig är det ett stort nöje och ära att bära dem!! Tack!!

 • "JAG ÄLSKAR DET HÄR SÅ MYCKET"

  Det är ett av mina favorithalsband, bär det dagligen, mina andra favoriter är också från Lufolk. Så vackert och kvalitetsarbete. Jag älskar känslan av det. Snabb frakt också. Tack så mycket!

 • "Jag älskar det här hänget!"

  Detta har blivit ett av mina favorithängen. Det är så vackert. Tack så mycket för detta fantastiska stycke. Jag kommer definitivt tillbaka för fler beställningar.